Biografi

Foto: Patrik Öhman

Lina Tirén

Lina bor och arbetar i Östersund med omnejd. Hon har själv varit elitaktiv inom idrott där intresset väcktes för området idrottspsykologi. Lina är född och uppvuxen i Leksand där uppväxten präglades av idrott av olika slag. En idottskarriär tog fart inom alpin skidåkning där hon bland annat var landslagskamrat med Anja Pärson. De sista åren av idrottskarriären ägnades åt universitetsstudier kombinerat med idrott i amerikanska Utah. Många års universitetsstudier har lett till en gedingen utbildning inom idrotts- prestationspsykologi samt inom kognitiv beteendeterapi.

 

Lina brinner för ämnet idrottspsykologi vilket är centralt aspekt för att prestera inom idrott. Allt fler idrottare och organisationer tar hjälp av idrottspsykologiska rådgivare. Lina arbetar på uppdrag för Riksidrottsförbundet och stöttar bland annat idrottare som ingår i en landlagsverksamhet.

 

Förutom att arbeta för idrottares hälsa och prestationsoptimering arbetar Lina för att stötta individer även utanför idrotten som behöver rådgivning, coachning eller terapi inom psykologiska och mentala områden. Hon vill finnas där för alla som behöver stöd och coachning inom hälsa och prestation, elitidrottare som strävar mot att uppnå topprestationer samt ledare, tränare och föräldrar som behöver stöd i det mentala, idrottspsykologiska arbetet.

 

Lina har flera års erfarenheter av att jobba med människor som aktiv idrottare, ledare, tränare, utbildare och rådgivare. De senaste åren har arbetet även innefattat insatser för skolungdomar och andra individer utanför idrotten och KBT är allt mer central som arbetsmodell vilket har gett mycket goda resultat för både idrottare och icke-idrottare med varierande psykologiska utmaningar.

 

 

 

 

mindstrong.se © 2007 • Privacy Policy • Terms Of Use